Десетки шуменци посрещнаха август на платото в първия ден без автомобили. От днес влязоха в сила ограничения за движението по панорамния път Шумен – Стария град в участъка от Информационния център до кръстовището с разклона за село Новосел.  За времето от 6 до 9 ч. сутрин и от 18 ч. до 21 ч. пътят е забранен за автомобили през всички дни от седмицата.  

Заповедта за новите ограничения е издадена от кмета Любомир Христов, след като много спортни клубове поискаха да се забрани автомобилния трафик на платото, а проведена по-късно обществена дискусия показа, че и много от гражданите настояват за ограничаване на движението в природния парк.

Забранената отсечка вече е обозначена с пътни знаци. Освен това в района разрешената скорост за движение се ограничава до 40 км/ч.  

Тази сутрин в часовете между 6 ч. и 9 ч. на платото имаше десетки шуменци, които пеша или с велосипеди се радваха на свободния от трафик природен парк. Рядко се срещаха автомобили-нарушители, което показва, че гражданите вече са информирани за новата организация на движение.  „Сега е много по-добре, чувстваме се спокойни да се разхождаме на въздух на платото“, коментираха възрастни хора, които бяха в парка от рано сутринта.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Преди малко бях там с внука си, за 30м минаха поне 20 автомобила, вкл и по пътеката към обекта на военните

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име