Този парламент е изчерпан и са необходими нови избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на връх Бузлуджа, където левицата отбеляза 129-та годишнина от организираното социалистическо движение в страната, съобщи БНТ.

От Бузлуджа Нинова коментира протестите и решението на Конституционния съд за имунитета на президента. „Чисто юридически това, което четем е, че могат да се събират данни по време на мандата на един президент, но не може да се повдига наказателно преследване. Но може би по-важен е политическият прочит. Нахлуването на прокуратурата в президентството беше грубо погазване на правовата държава, на Конституцията на страната. Ние подкрепяме протестите – те са справедливи. Радваме се, че най-накрая хората се освободиха от страха си и от апатията и свободно излизат на улицата и изразяват мнението си. Нашата позиция е оставка на правителството и предсрочни избори”, заяви Корнелия Нинова.

Заради опасност от разпространение на коронавируса тази година традиционният събор на левицата на историческата поляна не се състоя, а беше заменен с митинг в центъра на София преди няколко дни. Днес близо хиляда симпатизанти на БСП поднесоха венци и цветя на паметника на Димитър Благоев, основател на социалдемократическата партия.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име