Бойко Борисов. Снимка МС

На фона на протестите с искания за оставка на правителството и на главния прокурор, които продължават вече 27 дни, Борисов събира ГЕРБ на „национално мероприятие“ в София, съобщи Дневник.

Очаква се утре в София Тех Парк да се съберат между 4000 и 5000 партийни активисти от цялата страна, които да се срещнат с лидера Бойко Борисов. Според членове на партията, няма обявен дневен ред, а само квота за присъствие на националната конференция.  Според поканите, разпространени в социалната мрежа, на конференцията трябва да присъстват целите областни и общински партийни ръководства, както и кметовете и депутатите от всички региони. Участниците са инструктирани да пътуват само с автомобили, а за всяка област има квота от присъстващи. Към момента събитието не е обявено за медиите.

Неофициално представители на ГЕРБ са заявили пред „Дневник“, че очакванията са Борисов да държи реч, в която да анализира политическата обстановка и протестите в страната, както и евентуално да говори за бъдещите си ходове. Към момента според тях след отстраняването на „министрите на Пеевски“ оставката на кабинета вече не е коментиран вариант, но ситуацията се следи.  Други смятат, че чрез събитието Борисов иска да консолидира партията, тъй като има слухове, че бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се опитва да отцепва структури за новия си проект.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име