52-ма са кандидатите за лидер на БСП, до 6 август трябва да обявят дали ще участват в състезанието

„Кандидатирам се за председател на БСП, ще ме замества Владимир Москов“ – това заяви на пресконференция на „Позитано“ 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова.  Тя обясни, че решението кой да изпълнява длъжността председател, когато тя е в отпуск, го взима председателят, а не Националният съвет.

Предизборната кампания в БСП започва на 12 август, а прекият избор е на 12 септември.  За да има избран лидер на първи тур, той трябва да събере поне половината действителни гласове. Ако това не стане, ще има втори тур на 19 септември. Дотогава Нинова ще бъде в отпуск, а временен лидер ще бъде кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е зам.-председател на БСП.

Общо 52-ма са номинирани за лидер на социалистите, до 6 август те трябва да обявят дали ще участват в състезанието. До този момент Галина Василева (Перник), Кристина Михайлова (Перник), депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов, както и Георги Тодоров (Бургас) са подали декларации, че ще участват в избора на председател, обяви Нинова.  Кирил Добрев не е дал отговор засега.

Корнелия Нинова заяви, че основният й опонент Кирил Добрев не бил алтернатива. Тя призова за лидер да се кандидатират и основните представители на вътрешната опозиция Сергей Станишев, Михаил Миков, Георги Гергов, Георги Пирински и Атанас Мерджанов, които са сред номинираните от местните партийни структури.

„Когато Борисов е притиснат от обстоятелства и протести, той тръгва с джипа и развързва кесията“, – така Корнелия Нинова коментира увеличаването на заплатите на държавните служители. Но посочи, че голяма част от заетите в публичния сектор са с ниски заплати и те трябва да бъдат увеличени.  В правова държава обаче в такива случаи се прави актуализация на бюджета в парламента, посочи Корнелия Нинова.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име