Група младежи от Велики Преслав започват безплатен курс за възрастни хора от града. В рамките на срещите си с тях ще ги запознаят с възможностите на мобилните телефони и компютрите, информират от Общината.

„В периода на извънредни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, възрастните хора преживяха тежка изолация, която рефлектира на тяхното психично здраве. Не сме сигурни как ще се развие пандемията и какво ни очаква през зимните месеци”, посочват от кметството.

В тази връзка участниците в курса ще научат:как да ползват предимствата на мобилния си телефон,  как да правят, изпращат и получават снимки и видео от своите деца и внуци, как да търсят информация в интернет и как да работят с различни компютърни програми.

Курсът е пилотен. Целата е да се проучи как двете поколения могат да си взаимодействат и помагат. Планира се издаването на малка книжка-ръководство в помощ на възрастните хора. За момента 9 човекаса се осмелили да започнат обучение. В залата за обучение ще се спазват всички предписания за хигиена и дистанция между хората. Проектът се реализира с подкепата на програма “Европесйки корпус за солидарност” на ЕС.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име