Една къща изгоря в шуменското село Каменяк тази вечер при голям пожар, тръгнал от жп линията Русе – Варна, съобщиха от областната дирекция на МВР. Други три къщи са спасени от пристигналите на място противопажарни екипи от Шумен и Нови пазар.

Сигналът за произшествието е подаден в 17.33 ч. в дежурната част на РДПБЗН-Шумен. Съобщено е, че горят сухи треви. По пътя огнеборците получили информация, че пламъците са тръгнали към близките къщи в Каменяк поради силен вятър. Към мястото са насочени още два екипа от Шумен и Нови пазар.

11 огнеборци участваха в потушаването на пожара. Часове наред продължаваше гасенето на пламъците, обхванали площ от 20 декара.

Унищожена е къщата на 60-годишен мъж от Каменяк заедно с имуществото му. В съседна къща е унищожена 60 кв. метра покривна конструкция.

До момента огнеборците са реагирали на 11 пожара в областта, четири от които са на много голяма площ покрай жп линията Русе-Варна. В един от пожарите са унищожени жп траверси край Златна нива.

На място беше директорът на ОДМВР – Шумен Ялчън Расим, а комисар Иван Иванов от РДПБЗН – Шумен беше на пожарите във Велино, Златна нива и Каменяк. Късно тази вечер беше получен сигнал и за пожар на жп прелеза в Плиска.

Предполага се, че огънят е тръгнал от влак, тъй като първо пламъците били забелязани до жп линията, заявиха от полицията.  Вчера до същата линия възникна друг пожар, причинен от влакова композиция.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име