Снимка: БНТ

Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти е взел решението за премахване на блокадите в София и страната, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ.

На четиричасово заседание коалиционните партньори са решили палатковите лагери и блокади в София и страната да бъдат премахнати, за да не се стигне до малка гражданска война, аргументира се Валери Симеонов.

„Не може правата на 2-милионна София и на 300-400-хиляден Пловдив и Варна да бъдат нарушавани. Не могат да се черпят политически ползи от такъв уличен тероризъм. Даже много закъсняха действията на полицията, на 30-тия ден, не оправдавам този мазохизъм. От самото начало аз съм настоявал пред Борисов, пред МВР да си свърши работата, има си законен и демократичен начин на протестиране”, каза Симеонов, цитиран от БНТ.

Лидетър на НФСБ коментира и снощното замеряне с яйца и домати от протестиращи по централата на НФСБ в София. „Една доста срамна сцена, бих я коментирал като проява на хулиганство, на агресия, не мисля, че с нещо е предизвикана такава агресия, особено що се отнася до самите участници в митинга, никога не съм изразявал някаква негативна позиция. За разлика от тези, които блокират”, заяви Валери Симеонов.

По-рано днес специализирана полиция атакува палатковите лагери на протестиращите и разчисти блокираните кръстовища в София и Пловдив. Силовата акция в столицата започна по тъмно призори – малко преди пет часа тази сутрин. При нея бяха арестувани протестиращи, включително един от организаторите на протестите Арман Бабикян. 

Към 7 часа всички задържани са били освободени. „Обясниха, че сме нарушили Закона за движение по пътищата и не сме се подчинили на разпореждане на МВР“, каза Бабикян пред бТВ.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име