Пиян шофьор с над 3 промила алкохол и без книжка е задържан от полицията в Каолиново, съобщиха от ОДМВР.  Нарушителят бил засечен в 3.15 ч. на ул. „Преслав“ в общинския център. Водачът – 33-годишен от с. Лятно, карал Опел Астра с немски регистрационни табели.

По време на проверката станало ясно, че освен неправоспособен, управлява и след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 3,01 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление  по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Още един пиян шофьор е засечен през последното денонощие. Около 22.10 ч. на 6 август за проверка в село Средковец полицейски екип спрял  лек автомобил Опел Тигра с шуменска регистрация. Зад волана бил 45-годишен местен жител. Лъхал на алкохол. Изпробван е с дрегер, който отчел 2,34 промила. Дал е кръвна проба за анализ, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име