Три нови случая на жители на област Шумен с положителни проби за COVID-19 са регистрирани в Единния информационен портал през последното денонощие, информираха от РЗИ.

Сред новозаразените са 67-годишна жена от Шумен, 44-годишна жена от с. Панайот Волов и 38-годишна жена от каолиновското село Пристое.

И трите жени са хоспитализирани. Изготвени са и са връчени 5 предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация.

През изминалото денонощие са направени 32  PCR теста.

В момента на лечение в МБАЛ- Шумен има 14 пациенти с COVID-19, единият от които е в ОАИЛ. Двама от хоспитализираните пациенти (включително и този в ОАИЛ) са от други области – Търговище и Разград.

Общо за област Шумен случаите на регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 192. Настанени в лечебни заведения са 12 пациенти; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 20 души; излекувани са 153 лица; починалите са 7. Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 6.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 230.

Продължават епидемиологичните проучвания от служителите на Регионална здравна инспекция – Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име