За изминалото денонощие на територията на област Разград са регистрирани два нови потвърдени случая на COVID-19, а в област Шумен – четири.

Единият случай е жена на 48 г. от Разград, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с COVID-19. Вторият случай е жена на 67 г. от с. Веселина, община Лозница. Потърсила е медицинска помощ на 11 август в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“, където е хоспитализирана в изолатора на Отделението по пневмология и фтизиатрия.

Вчера в шуменската болница е починал мъж на 63 г. от исперихското с. Вазово, който е потърсил медицинска помощ на 7 август в МБАЛ – Шумен. Изследван е в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, като пробата му за коронавирус била положителна. Мъжът е бил с придружаващи заболявания – мозъчно-съдова болест, състояние след прекаран инсулт, исхемична болест на сърцето.

В област Шумен за последното денонощие са регистрирани четирима новозаразени – мъж на 48 г. от. Шумен, мъж на 73 год. от Нови Пазар, жена на 36 г. от село Пристое и жена на 48 г. от село Загориче в община Каолиново. Двама души от новодиагностицираните са настанени в болница.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име