Цветан Цветанов

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов също поиска оставката на Бойко Борисов, както и на цялото правителство. Пред бТВ Цветанов заяви, че ситуацията в страната е изключително тежка. „Има междуинституционална и междуличностна криза, което ще има тежки последици за България и във вътрешен, и във външен план“, коментира Цветанов, който сега е председател на Евро-Атлантическия център за сигурност. За исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев обаче той не даде конкретен отговор и заяви, че по този въпрос трябва да се действа със законодателни мерки при нов парламент

Според Цветанов, сега ГЕРБ не се чувства достатъчно стабилно и губи обществено доверие. На следващите избори ГЕРБ няма да вземе повече от 500 000 гласа, прогнозира бившият втори. Той препоръча на Борисов да се яви днес в парламента, където трябва да бъде изслушан на извънредно заседание, свикано по искане на БСП. Според него само така ГЕРБ може да отстоява позициите си.

Самият Цветанов ще участва в изборите със свой политически проект  – партията му ще се казва Републиканци за България и ще бъде учредена на 27 август.  Цветанов каза, че по места се опитват да спрат хора да се присъединят към неговия проект. Той обаче смята, че на изборите може да получи равен резултат с ГЕРБ – около 500 хиляди гласа подкрепа, но не каза в прав текст, че това ще са отцепили се от ГЕРБ симпатизанти. Като свои евентуални бъдещи партньори Цветанов определи „Демократична България“, които имали сходни управленски програми.

По повод снимките от спалнята на премиера в резиденцията му в Бояна, които се появиха в публичното пространство и на които се виждаше чекмедже, пълно с пачки евро и кюлчета злато, Цветанов заяви, че снимките не са правени от мъж. На въпрос на водещата дали Бойко Борисов се разделя с пистолета си през нощта, бившият втори отговори, че никога не е бил в спалнята на Бойко Борисов и не знае.

Цветанов каза, че с Борисов са били изключително близки в партиен аспект, но никога не е бил запознат с личния му живот. „Аз имам друга ценностна система – здраво семейство, добри приятели, зад които стоя винаги“, каза той.  Цветан Цветанов заяви, че не се чувства предаден от премиера и напомни, че в живота всеки избира своя път. „Аз съм простил всичко. Обида в мен няма“, обясни още той. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име