След първия избор на Нинова за председател на БСП. Снимка Фейсбук

Целта на Корнелия Нинова и на новото ръководство на БСП е партията да стане първа политическа сила. Това заяви председателят на БСП в Шумен Веселин Пенчев, който поздрави социалистите от общината за тяхната активност и за категоричната им подкрепа на Нинова.

Вчера над 83 % от социалистите в Шумен гласуваха за Корнелия Нинова.  От 609 бюлетини в града, 509 са за Нинова, съобщи секретарят на общинската избирателна комисия Лили Петрова. Право на глас са имали 1083 партийни членове.

В цялата област с право на глас са били 2 339 социалисти. От гласувалите 1 574 души, 1 143 бюлетини са за Нинова /72 %/ и 378 за нейния основен опонент Кирил Добрев.

Веселин Пенчев поздрави Нинова за категоричния избори и и пожела успех. „Преди 4 години имах възможността да поздравя Корнелия Нинова за избора й за председател на БСП на заседание на конгреса.  Днес се радвам, че мога да я поздравя с избирането й за първия Председател на БСП, избран пряко от членовете на партията. Пътят бе дълъг, тежък и изпълнен с препятствия, които обаче БСП показа, че може да премине. С този избор Корнелия Нинова ще получи самочувствието на председател, зад кого стоят не просто делегати на конгреса, а цяла една армия от партийни членове. Самочувствието е и за БСП, която доказа, че е единствената истинска, организационно подготвена партия, която може да организира и проведе подобен избор. Силата и заряда, които получихме вчера, могат и ще доведат БСП до първа политическа сила в страната, което ще бъде целта на новия председател Корнелия Нинова и на бъдещото ръководство, което ще се избере на Конгреса на БСП на 26-27.09.2020г. Честито, Корнелия Нинова и успех!“, написа Пенчев във фейсбук.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име