Ръководството на ГЕРБ-Шумен днес е „на среща при Бойко и ще обясняват защо се махат членове от партията“. Това съобщиха активисти, пожелали анонимност.  

Според тях, срещата е насрочена за 15 ч. в централата на ПП ГЕРБ в София, а от региона ще присъстват областният координатор на партията и кмет на Шумен Любомир Христов, областният управител Стефан Желев, кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб.

Пътуването им не е потвърдено официално – Любомир Христов традиционно не отговаря по телефона, а пиарът на ГЕРБ Камен Андонов заяви, че не знае нищо по въпроса и не може да коментира. От областната управа съобщиха, че Стефан Желев наистина е в София, в командировка е от вчера, но не знаят по какви проблеми.   

„Днес ще се чудят какво да измислят пред Бойко за случващото се в партията и да се оправдават защо напусна такава силна фигура като Гюнай Исмаил и защо след него още 50 души хвърлиха партийните си книжки“, коментират хора от ГЕРБ.

„С оттеглянето на Гюнай всички ги обзе страх, защото именно той е машината за избори, човекът, който спечели толкова общини. Той спечели два мандата на Христов като кмет, Ешреф също стана кмет заради него“, твърдят запознати. И предупреждават: На предстоящите избори всички ще разберат колко е силен Гюнай!  

Доскорошният координатор на ГЕРБ по въпросите на малцинствата за област Шумен Гюнай Исмаил напусна партията с гръм и трясък в края на седмицата, като обвини партийното ръководство, че „предава и продава турците на ДПС“. Въпреки че темата се коментира и в регионални, и в национални медии, досега този тежък проблем не е бил обсъждан в местните партийни структури и сред съветниците от ГЕРБ. „Всички мълчат и чакат какво ще каже Любо /Христов, б.р./. Има и други хора, които искат да напуснат партията, но ги е страх за хляба им, притесняват се от Любо“, обясняват местни активисти. Според други пък, хората около шуменския кмет подценявали и неглижирали отцепването на Гюнай Исмаил и смятали, че не се е случило нищо страшно.    

„Ще видят на следващите избори кой колко е силен!“, заканват се отцепниците около Гюнай, за когото се очаква да се присъедини към партията на Цветан Цветанов.

Продължаваме да следим темата

Дияна Желязкова

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име