Жанета Панайотова и Димитър Пантелеев подписват договора за изпълнение на проекта. Снимка ВиК-Шумен

Управителят на ВиК-Шумен Жанета Панайотова и Димитър Пантелеев, представляващ изпълнителя ДЗЗД „Кристална вода“, подписаха договора за изпълнение на проекта за изграждане на пречиствателната станция за питейни води, съобщиха от водоснабдителното дружество.

„Този мащабен проект е много важен за града ни. Това е инвестиция не само във водоснабдяването, а и в подобряване на градската и бизнес среда на Шумен.  Ще наблюдаваме и контролираме всяка стъпка от работата, за да гарантираме качествено и навременно изпълнение. Ще информираме обществеността редовно за всеки етап от изпълнението“, каза Жанета Панайотова при подписване на договора.

Изграждането на пречиствателната станция за питейни води е на стойност 21 милиона лева. Предвидено е проектът да стартира в началото на месец октомври 2020 г. и да бъде завършен за 18 месеца.

Модерното съоръжение ще бъде изпълнено в съответствие с одобрения инвестиционен проект и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020”, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България. Капацитетът на пречиствателната станция е 450 л/ сек при нормален режим на работа и 600 л/сек при форсиран режим. Към пречиствателната станция ще бъде изградена модерна лаборатория, която денонощно ще контролира показателите за качество на питейната вода.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име