Двама мъже и дете са дали положителни проби за коронавирус в област Търговище, съобщиха от Областния щаб за борба с COVID-19.

Заболялото дете е на 9-годишна възраст от с. Кралево. То бе поставено под домашна карантина като контактно на вече потвърден случай на COVID-19 от 10 септември, когато заради заболяването в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище бе хоспитализирана баба му. В периода детето не е посещавало учебно заведение. За случая са информирани личният му лекар, директорът и медицинското лице в училището, в което е записано.

Също контактен на по-рано диагностициран с коронавирус е вторият потвърден случай за днес. Мъж на 56 г. от гТърговище, карантиниран като контактен на неговата съпруга, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на областната болница на 15 септвември. Още при карантинирането му е съобщил за лека кашлица, поради което му е взет секрет за вирусологично изследване, резултатът от което потвърждава заразяването. Насочен е за преглед при инфекционист, който да вземе отношение за предстоящото му лечение.

Положителен е резултатът от направен PCR-тест и на 52-годишен мъж от Търговище, хоспитализиран във II Вътрешно отделение на МБАЛ – Търговище. Мъжът e бил приет за лечение на чернодробно заболяване и по повод кашлица, но днес се е самоубил, скачайки от прозорец на болницата, научи radian.bg.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име