Нови седем случая на COVID-19 в област Търговище са регистрирани в Националната информационна система.

Четирима от новодиагностицираните са служители на шивашка фирма от Търговище, в която досега бяха потвърдени четири случая на коронавирус. Заразени са две жени на възраст 48 г. и 57 г. от Търговище. Заболяването им към момента протича без симптоми и са им връчени предписания за домашна карантина. Жена на 44 г. и мъж на 46 г. от Търговище, работещ като техник в предприятието, също са дали положителни проби за COVID-19. И двамата са имали характерни симптоми, поради което са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище.

Ръководството на фирмата е организирало на 17 септември тестването на общо 30 служители, били в най-близък контакт със заразените дотогава лица. Във връзка със създадената ситуация за 21 септември е договорено изследването на други 167 служители и работници.

Други двама мъже на възраст 68 г. от с. Плъстина, общ. Омуртаг и на 74 г. от гр. Търговище също са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на областната болница. И двамата са с оплаквания в здравословното състояние.

Във Вътрешно отделение на МБАЛ- Попово е настанена за лечение жена на 59 г. от Попово. Пациентката е била в контакт с по-рано диагностицирания й син, потвърден на 14 септември.

Всички домашни контактни на новозаразените лица са поставени под домашна карантина. Информация за случаите е подадена до личните лекари на заразените и техните контактни лица.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име