Трима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол с над 1,2 промила през последните два дни, съобщиха от ОДМВР – Шумен.  Малко след 13 ч. вчера екип на Пътна полиция спрял за проверка на пътя между кръговото кръстовище и квартал Макак водач на лек автомобил Опел Астра с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 59-годишен жител на село Дибич. Тестван бил с дрегер, който отчел 2, 40 промила алкохол. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Автомобилът е бил иззет с протокол за доброволно предаване. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

36-годишен мъж от Шумен бил установен от пътните полицаи да шофира след солидна почерпка с алкохол. Малко след 1 ч. на 23 септември на ул.“Христо Ботев“ в село Царев брод униформените извършили проверка на водач на Опел Астра с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 36-годишен мъж от Шумен. Лъхал на алкохол. Проверен е за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,48 промила. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Автомобилът му бил иззет с протокол за доброволно предаване. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 1830 ч. на 21 септември полицейски служители на РУ- Нови пазар спрели за проверка водач на Опел Корса с шуменска регистрация на ул.“ Хан Аспарух“ в гр. Каспичан. Проверката била извършена по време на полицейска операция за установяване на водачи, които управляват след употреба на алкохол или без да притежават свидетелство за управление на МПС. Водачът на опела, 37-годишен местен жител, бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,50 промила алкохол. Дал е кръвна проба за анализ. Автомобилът му бил иззет с протокол за доброволно предаване. За извършено престъпление по чл. 343 ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

През изминалите две денонощия за различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 100 акта, наложени  са 98 глоби с фиш

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име