С много празнично настроение бе открита новата детска площадка в кубратския квартал „Дряново“, съобщават от пресслужбата на Община Кубрат. Ценната придобивка за най-малките жители на квартала бе открита от кмета на Кубрат Алкин Неби.

Детската площадка отговаря на всички необходими критерии за безопасност и има всички условия за игри и забавления на деца от 3 до 12-годишна възраст. На площадката е разположено едно комбинирано съоръжение, като са изградени още двойна люлка, клатушка, пързалка, гимнастически уреди и др. В съседство са монтирани пейки, беседка за отдих и кошчета за смет.

На цялата площ е положена ударопоглъщата настилка в три цвята, като настилката е пригодена да предпазва малчуганите от травми. Всички съоръжения са изградени по изисквания на ЕС за качество и безопасност, а средствата по изграждането на съоръжението са отпуснати с постановление на Министерския съвет.

Кметът Неби пожела на децата радостна игра, а съоръжението да сплотява и малки, и големи. Кубратският градоначалник призова още новоизградената придобивка да се пази, като увери, че за по-големите деца могат да се осигурят и спортни уреди.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име