По открадната кола са нанесени сериозни щети

15-годишен шуменец е задържан в ареста, след като се блъснал в светофар при опит да избегне полицейска проверка с краден автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал около 0.55 ч. на 25 септември

На бул. “Славянски“, близо до площад Кристал в Шумен, полицейски екип подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Рено Лагуна с шуменска регистрация. Вместо да спре, водачът ускорил скоростта си на движение в посока към пл. “България“. Автомобилът бил последван от екип на пътна полиция. На кръстовището на ул. „Станционна“ и бул. “Мадара“ шофьорът се блъснал в светофара. Той и пътникът в автомобила напуснали местопроизшествието и се опитали да се укрият. Установени са от полицейски екип.

Изяснена е самоличността им – водачът е 15-годишен шуменец, а спътничката му е 13-годишно момиче от града. Двамата са прегледани в МБАЛ- Шумен, не са установени травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а 15-годишният е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Шумен, след като станало ясно, че автомобилът е откраднат часове по-рано от ул. “Петър Берон“ в Шумен. Кражбата била заявена от 56-годишната собственичка на колата.

След  произшествието освен по автомобила са нанесени щети по светофарната уредба, пътни знаци и метални предпазни огради. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 346 ал. 1 от НК.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име