Общо 19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Областния щаб за борба с COVID-19. Броят на болните се разминава с данните на Единния информационен портал, според който новите случаи през изминалото денонощие са 27.

По информация на Областния щаб 16 от случаите са регистрирани сред потребителите (11 души) и персонала (5 души) на хоспис в Търговище. Всички те са изследвани по повод клинични симптоми на една от домуващите.

Вследствие на получените резултати, хосписът е поставен под пълна карантина. Като днес са взети проби за вирусологично изследване от всички неизследвани в услугата лица.

Мъж на 51 г. от с. Маково, общ. Търговище, също с положителен PCR-тест, е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище в тежко общо състояние. Пациентът е работник в завод от стъкларския холдинг в града, като последно е бил на работа на 18 септември. Контактни в дома му са съпругата и дъщеря му, които към момента нямат оплаквания в здравословното състояние.

Във II Вътрешно отделение на МБАЛ – Търговище, част от което вече е обособено за лечение на диагностицирани с COVID-19 пациенти, са настанени майка и дъщеря на възраст 45 г. и 22 г. от Търговище. Двете жени са в добро общо състояние. От направеното епидемиологично проучване е установено, че майката е била последно на работното си място в мебелен цех в областния град на 17 септември, а дъщерята е студентка, но не е посещавала университет. Сред домашните им контактни лица – общо 4 души, има и дете в ученическа възраст. Всички са без оплаквания.

Днес в Инфекцизното отделение на МБАЛ – Търговище е починала жена на 63 г. от Търговище, инфектирана с коронавирус и хоспитализирана на 16 септември.

Към този момент в МБАЛ – Търговище са хоспитализирани общо 17 лица, диагностицирани с COVID-19.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име