Валентин Василев / Денчо Бояджиев

Бившият кмет на Разград и настоящ общински съветник от ГЕРБ Валентин Василев не си е платил местните данъци за миналата година, съобщиха от пресслужбата на Общината.

Информацията за задължението на Василев е била оповестена от кмета на Разград Денчо Бояджиев на заседанието на Общинския съвет вчера.

По време на дискусията за приемане на актуализирано разпределение на бюджета Бояджиев е заявил, че един от общинските съветници – Валентин Василев, все още не си е платил задълженията към местната хазна на стойност 145,92 лв.

Бившият кмет Василев от своя страна е заявил, че няма намерение да си плати данъците, защото смята, че парите на данъкоплатците не се харчат правилно и целесъобразно.

Кметът Бояджиев е припомнил, че плащането на данъците е задължение на данъкоплатците и ако това не се извърши доброволно, средствата се търсят по друг начин и той смята да заведе дело за събиране на данъчното задължение.

Преди 4 месеца, отново на сесия, на която се обсъждаха въпроси, свързани с финансовото състояние на Община Разград, Бояджиев изнесе информация за трима общински съветници, които не са си платили местните данъци за миналата година. Двама от тях вече са го направили, е станало ясно на вчерашното заседание на местния парламент.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име