Шестима депутати от БСП вчера обявиха, че напускат парламентарната група

Незабавното оттегляне на депутатите, напуснали парламентарната група на БСП – това поискаха партийни организации от избирателните райони на шестимата народни представители, които вчера декларираха, че напускат групата на социалистите, но остават в парламента.

Валери Жаблянов, Красимир Янков, Лало Кирилов, Николай Иванов, Георги Андреев и Димитър Стоянов да излязат от Народното събрание и да преустановят веднага и членството си в партията, искат редовите социалисти в декларации, адресирани до централата на БСП.

Вълната от декларации, заляла „Позитано“ 20, идва от структурите от София област, Варна, Добрич, Бургас, Враца и Кюстендил. В документите категорично социалистите декларират: „Тези депутати вече не представляват нас – техните избиратели, настояваме да напуснат парламента, за да влязат нашите представители“.

В декларациите социалистите се обръщат към отцепниците, с какъвто етикет вече се сдобиха шестимата, като уточняват: „Вие не сте избрани мажоритарно, а от листата на БСП за България и ние, вашите избиратели, не стоим зад вас и категорично се разграничаваме от вас“.

В писмата до централата на БСП се съдържа в ултимативен тон и настояването, ако сами не напуснат партията, да бъдат изключени. Съпартийците на „отцепниците“ дават и своята оценка: „Видяхме двама от тях като мажоритарни кандидати – единият получи 700 гласа, а другият 1000. Това е вашата тежест в нашата партия“.

Четирима от излезлите от групата на БСП в парламента са непознати сред съпартийците си в страната. Работата им като народни избраници е повече от пасивна – не са били вносители на законопроекти, нямат изказвания от парламентарната трибуна.

Николай Иванов е бивш областен председател на БСП във Врачанско, бил е кмет последователно на Криводол и Враца. Друг от напусналите – Георги Андреев, е бивш кмет на община Ветрино. Димитър Стоянов е депутат по случайност – съвпадението между номера на бюлетината и позицията му в кандидатската листа, го изпращат като депутат от Бургас. Лало Кирилов е народен представител от София-област.

Валери Жаблянов е депутат от област Кюстендил, а Красимир Янков от Добрич.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. А какво ще стане с отцепниците в Нови пазар начело с другарката Бунова?

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име