Драматичният театър в Търговище участва в шестото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър със спектакъла „Животът, макар и кратък“ и ще се бори за наградите на феста. Съвсем заслужено на 17 октомври постановката на трупата от Търговище ще стъпи на една сцена с елитни театрални трупи и хитови спектакли от Европа.

Веднага след премиерата през юли, комедията „Животът, макар и кратък“ по пиесата на Станислав Стратиев беше селектирана за участие в новото издание на Европейския фестивал в Сливница. „Това е първо гостуване на Драматичен театър – Търговище на международния фестивал и ще се постараем то да бъде запомнящо се“, казва режисьорът на спектакъла Денислав Янев.  Трупата от Търговище ще се бори за едно от четирите отличия на фестивала: награда на публиката, награда за най-добър актьор и актриса, и награда на Община Сливница.

Новото издание на фестивала се провежда от 17 до 23 октомври.  Фестът предоставя сцена за изява на талантливи и успешни театрални формации от България и Европа, като насърчава мултикултурния диалог и стимулира културния обмен между творци и артисти от различни краища на континента.  Предвид местоположението на Сливница, събитието е насочено и към аудиторията от столицата и целия софийски регион.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име