38-годишен шуменец успя да настигне пиян шофьор му отне ключовете на автомобила, предотвратявайки по-нататъшното му опасно каране по улиците на града, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Малко след 11.30 ч. вчера 38-годишният мъж, който карал лек автомобил Фолксваген, се разминал на косъм по ул. „Райна Княгиня“ с лек автомобил Опел Зафира. Направило му впечатление, че шофьорът на Опела криволичи по пътното платно и последвал колата, която направила няколко рискови маневри по ул. „Съединение“, включително навлизане в лентата за насрещно движение.

На ул. “Владайско въстание“ шуменецът успял да спре водача на Опела, който бил във видимо нетрезво състояние. Попречил му да продължи, като му взел ключовете на автомобила и подал сигнал на 112. Пристигналите на място пътни полицаи тествали водача на Опела и отчели 2,84 промила алкохол. Шофьорът /54 г./ отказал да даде кръвна проба за анализ. Автомобилът му бил иззет с протокол за доброволно предаване, а мъжът бил задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство, информират от ОДМВР и благодарят на 38-годишния шуменец за гражданската позиция.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име