35-годишна жена, диагностицирана с коронавирус, е починала в МБАЛ-Търговище, съобщиха от Областния щаб за борба с COVID-19. Младата жена е починала след внезапно влошаване на здравословното състояние.

Три са новите случаи на коронавирус, потвърдени при жители на област Търговище и регистрирани в националната информационна система днес.

Първият случай касае жена на 62 г. от Омуртаг, работеща като санитар в МБАЛ – Омуртаг. Тя е настанена за лечение в болничното заведение. В МБАЛ – Омуртаг е хоспитализиран и мъж на 64 г. от с. Разделци, общ. Антоново.

Третият новодиагностициран в Търговище е жена на 36-годишна възраст, поставена под домашна карантина.

Предписания за спазване на 14-дневна карантина са връчени и на всички техни контактни лица, включително и на две деца в ученическа възраст.

Към днешна дата в област Търговище под домашна карантина са поставени общо 509 лица, в това число 145 души с положителни резултати за COVID-19 и други 364 лица, контактни на заразени.

Направените тестове за установяване на коронавирусната инфекция са 2 670 бр., от които 1 598 са PCR-изследвания и 1 072 бързи теста.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име