Веселин Пенчев, председател на БСП - Шумен

БСП избра днес министрите си в сянка. Общо 17 съвета, които са аналогични на министерствата в кабинета „Борисов 3“, са сформирани на „Позитано“ 20 и ще пишат алтернативи на управлението на ГЕРБ. Освен 17-те министри в сянка, социалистите определиха и председатели на две водещи комисии, съобщава Дневник.

Съветът по управление, който включва председателите на всички съвети, се ръководи от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Янаки Стоилов ще ръководи комисията по идейно и програмно развитие на БСП, а бившият председател на столичната организация Анна Янева – комисията по партийна дейност.

Съветът по вътрешни работи, аналогичен на МВР, поема лидерът на социалистите в Шумен Веселин Пенчев. Министерството на външните работи ще се ръководи от бившия депутат и евродепутат от БСП Евгени Кирилов.

Седем депутати са избрани начело на съвети: Крум Зарков по правосъдие, Таско Ерменков по енергетика, Георги Свиленски по транспорт, Димитър Данчев по икономика, Иван Ченчев -спорт, Атанас Костадинов – околна среда и Георги Йорданов – здравеопазване. Депутатът Георги Гьоков и бившият социален министър Емилия Масларова ще ръководят съвместно социалния съвет.

Журналистът Светлана Шеренкова поема съвета по култура и медии, бившият депутат Милко Багдасаров – по образование, а зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров – по отбрана. Бившият общински съветник Орлин Виташки ще председателства съвета по финанси, лидерът на БСП в Плевен Свилен Атанасов – по земеделие, кметът на Самоков Владимир Георгиев – по регионалното развитие и лидерът на БСП в Златоград Емил Хумчев – по туризъм.

Начело на предизборния щаб на БСП застава депутатът Георги Свиленски, негови заместници ще бъдат секретарят на Изпълнителното бюро на партията Вяра Емилова, зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров и депутатът Стоян Мирчев.

Националният съвет на БСП, в който влизат 185 души, реши, че може да заседава и онлайн, а мярката бе представена като продължение на модернизацията на партията и възможност и на кметовете да участват в заседанията. Така на практика няма да се забележи, ако има проблеми с кворума, смятат социалисти, цитирани от Дневник.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име