Сн. архив Радиан.бг

36 нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Шумен, сочат данните на РЗИ. През последното денонощие е починал един пациент с коронавирус – 58-годишен мъж.

Сред новозаразените има петима медицински служители и две деца. От проведеното епидемиологично проучване е установено, че е едно от децата е ученик в СУ„Сава Доброплодни“ в Шумен, а другото – в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ във Върбица. Съгласно правилата за поведение при случай на COVID-19 в  училище на директора на учебното заведение е издадено предписание за предприемане на необходимите противоепидемични мерки.

Разпределението на новите случаи по общини е следното:

Община Шумен – 26 – 16 жени на възраст от 14 год. до 78 год. и 9 мъже между 20 год.и 74 год. от гр. Шумен и 1 жена на 53 год. от с. Панайот Волов;

Община Нови пазар – 6 – 2 жени на 55 год. и 64 год., и 3 мъже между 67 год.  и 84 год. от гр. Нови пазар и 1 жена на 38 год. от с. Памукчи;

Община Върбица – 1 дете на 11 год. от гр. Върбица;

Община Хитрино – 2 – 1 мъж на 58 год. от с. Хитрино и 1 мъж на 62 год. от с. Звегор;

Община Смядово – 1 жена на 60 год. от с. Ново Янково.

Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14 – дневна домашна карантина.

По информация на изпълнителния директор на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов към днешна дата в лечебното заведение има настанени 84 пациенти с доказан COVID-19, от които 2 в ОАИЛ. За други 17 души има съмнение за инфекцията и се изчакват резултатите от PCR тестовете.

С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 288 души. Оздравелите от началото на епидемията са 294, а починалите – 30.

Медицинските служители, при които е констатиран COVID -19, вече са 54.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 660.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. половината от заразените ученици са се заразили заради детето на тая областната управителка …. то е малоумна работа

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име