Полицейски служители установиха и задържаха за по-малко от два часа извършител на кражба на близо 32 000 лева от частен дом в село Иваново, съобщиха от областната дирекция на МВР. Сигнал за кражбата е получен в полицейското управление във Велики Преслав малко след 15.30 ч. вчера.

По данни на 40-годишния собственик, паричната сума – 31 600 лева и 300 евро, изчезнала малко преди да се прибере в дома си. Установил, че било счупено стъкло на един от прозорците. На място веднага пристигнали полицейски екипи. Криминалисти от полицейското управление и колегите им от областната дирекция извършили заградителни мероприятия в селото. Извършените процесуални действия дали резултат, час и половина по-късно авторът на кражбата – 24-годишна местна жителка, е установена и задържана. Цялата парична сума е намерена в нея.

Случаят е докладван на дежурен прокурор в прокуратурата във Велики Преслав. Криминално проявената с кражби 24-годишна жена е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 195 ал. 1 т.3 вр. с чл. 194 ал. 1 от НК продължава.

Коментари

коментар

1 Коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име