Добромир Драев

Общинският съветник Добромир Драев, който в предходния мандат предложи да бъде увеличена заплатата на шуменския кмет Любомир Христов, сега е категорично против да се вдига възнаграждението на градоначалника.

Драев обяви, че ще гласува за повишаването на заплатите на селските кметове, но за Христов не само че ще гласува „против“, а дори ще предложи да му се намали заплатата с 40 %, въпреки че това ще ореже и собственото му възнаграждение като общински съветник.    

„Подкрепям повишаването на заплатите на селските кметове, защото тези хора буквално са на първата линия, макар че никой никъде не коментира това“, заяви Драев и посочи, че кметовете на населени места са и поемни лица, и връзка с МВР, и лица за нотариални заверки, и доставчици на лекарства за съселяните си. А те нямат бюджет за нищо, дори за транспорт и командировки, коментира общинският съветник и напомни, че кметът на Мадара води дело заради два дни командировка в София, които общината не му признава.

„За заплатата на шуменския кмет обаче съм абсолютно против. Да си гласуват ГЕРБ, аз няма да гласувам, даже ще предложа да се намали заплатата му с 40 %“, заяви Драев. Според него, кметът на Шумен вече 5 години отсъства при критични ситуации. „За последните 5 години кметът е показал, че не управлява общината, а само се сърди, когато не му приемат предложенията. Държи се като сърдито старче от филма. Не мога да подкрепя вдигането на неговата заплата, при условие че в кризисните моменти този човек не се е показал, не е взел отношение, не е предприел мерки“, заяви Драев и даде примери липсата на реакция от страна на кмета и при екологичното бедствие с фекалното езеро, и при първата пандемия, и при сегашната здравна криза в Шумен, и при голямата авария на водопровода в началото на годината, когато градът остана без вода за 3 дни, а кметът даже не беше тук.

„Когато кметът отсъства, все едно не съществува администрация. Приемам, че сега е в болнични, но нали можеше да разпореди на своите заместници и директори на дирекции да участват активно в обществения живот, да дават изявления по медиите, да успокояват хората в тази тежка обстановка. В условия на криза нашият кмет сякаш се крие, защо да му вдигаме заплатата?“, коментира Добромир Драев.

Според него, липсват действия от страна на кмета в полза на обществото в сегашния критичен момент. „Шумен се разпада, няма осветление, 5 години кметът не можа да смени уличните лампи, защото нямало пари. Ами като няма пари, защо ще му вдигаме заплатата?“, заяви Драев и посочи: Ако един наемен работник си върши работата по този начин, всеки работодател ще му намали заплатата.

Припомняме, че на предстоящата сесия ще бъде разглеждано предложението на администрация за увеличение на заплатите на кметовете с 20 %, считано от 1 октомври.

Коментари

коментар

3 КОМЕНТАРИ

  1. Любо стана кмет на инат. Той перманентно е неадекватен на живота на гражданите. И с него и без него все тая. Центърът е трагедия. В крайните квартали няма нормален тротоар, шахти, маркировка, места за отдих, озеленяване. Дори в пандемията младите напускат града. В новите фирми заплатите са унижение. Какъв индустриален парк! Чужденци ни експлоатират.

  2. В общината е най-слабия екип за последните 100 години в Шумен. Просто си правят добри заплати за добри пенсии. Башка пачките от европроекти. Резил и гьонсурат

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име