Сн. архив Радиан.бг

В област Шумен няма възможност да бъде приложена реорганизация на лечебни заведения, които да бъдат ангажирани с лечение на пациенти с COVID – 19 и такива, които ще изпълняват медицински дейности само за незаразени с коронавирусна инфекция пациенти. Това становище се изразява в писмо на областния управител проф. Стефан Желев до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Позицията е по повод искането на здравното министерство да се определят лечебни заведения изцяло за лечение на ковид пациенти и такива за други болни – т.нар. „чисти болници”. 

Към 19 октомври РЗОК-Шумен има действащи договори с общо 4 лечебни заведения, оказващи болнична медицинска помощ – ”МБАЛ – Шумен“ АД, ”МБАЛ Велики Преслав” ЕООД, ”КОЦ-Шумен”ЕООД, ”СБАЛК Мадара” ЕАД. 

”МБАЛ – Шумен“ АД е единственото лечебно заведение в област Шумен с действащ спешен портал, който обслужва всички пациенти от филиалите на ЦСМП Шумен, насочените от други лечебни заведения и спешни пациенти, потърсили сами лекарска помощ. 

Анализът на Регионалната здравна инспекция в Шумен показва, че спецификата на здравната мрежа в област Шумен не позволява определянето на конкретни лечебни заведения, които ще изпълняват медицински дейности само за заразени или незаразени с коронавирусна инфекция пациенти.

Към момента пациенти с COVID-19 се приемат в „МБАЛ-Шумен“ АД, ”КОЦ-Шумен”ЕООД, „СБАЛК-Мадара“ / само техни пациенти с кардиологични проблеми/. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име