Рекорден брой от 403-ма състезатели от 17 държави – Русия, Румъния, България, Сърбия, Татарстан, Македония, Армения, Азербайджан, Грузия, Украйна, Белгия, Беларус, Кипър, Молдова, Иран, Сирия и Израел се включиха в Международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Днес бе първият състезателен ден, който стартира в 09:15 ч. сутринта българско време.

Във временното класиране при джуниърите първи е Valerii Rodionov от Татарстан, а при синиърите Danila Usachev от Русия, следван по петите от Almog Wald от Израел – страна, участваща за първи път в страната.

Официалното откриване на IATI 2020 бе онлайн и въпреки техническите проблеми бе излъчено във Фейсбук страницата на турнира и неговия YouTube канал, където бе публикуван и клип с поздрав от някои от състезателите и техните ръководители.

Припромняме, че основатели на турнира са Бисерка Йовчева и Емил Келеведжиев и той е единственото международно състезание по информатика в две възрастови групи – младежка (за ученици до 15,5 години) и старша възраст (за ученици от гимназиална степен).

Домакин на турнира е Община Шумен, а негови организатори са Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Школа А&Б. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име