Говорителят на Апелативна прокуратура прокурор Стефка Якимова, окръжният прокурор Маргарита Георгиева и директорът на ОДМВР Шумен Ялчън Расим оповестиха подробности за престъплението.

21-годишният шуменец е убил баба си и дядо си заради пари. Той е взел от жертвите 700 лева в брой, а от банковите им карти изтеглил 500 лева. Подробности за убийството на 75-годишния мъж и 68-годишната му жена във вила в местността „Под манастира“ бяха представени днес на брифинг на говорителя на Апелативна прокуратура прокурор Стефка Якимова, окръжния прокурор Маргарита Георгиева и директора на ОДМВР Шумен Ялчън Расим.

Обвиненият в убийството е студент, работи в строително-монтажна фирма. Не е осъждан и няма криминални прояви. Има данни за хазартни наклонности у младия мъж и финансови зависимости на по-ранен етап.

„Установено е, че в следобедните часове на 22 ноември внукът е закарал дядо си във вилата и го е убил с метална тръба. Върнал се в Шумен, взел баба си. Завежда я във вилата и я убива по много жесток начин”, информира Ялчън Расим.

Възрастните са тръгнали за вилата, доверили са се на близък роднина, уточни прокурор Якимова.

След като е убил семейството, шуменецът се върнал в града като захвърлил металната тръба в централната част на Шумен. След това обикалял магазините и пазарувал.

Внукът не е дал никакви обяснения за извършеното деяние. В оперативните беседи обаче е признал факти и обстоятелства, свързани с начина на извършване на престъплението. 

По телата на възрастните хора са открити множество наранявания от металната тръба, чиято дължина е над 65 см. „Първата индикация е за наличие на кръв. Предстои извършване на ДНК експертиза”, съобщи прокурор Якимова.

Няма информация младият мъж да е бил в обтегнати отношения с баба си и дядо си. Предстои да се изясни дали престъплението е предварително планирано или решението за него е взето инцидентно.

„Лицата до 20 години, извършили тежки престъпления не могат да бъдат наказани с доживотен затвор без замяна. В конкретния случай, най-тежкото наказание е доживотен затвор без замяна”, обясни прокурор Маргарита Георгиева.

За тежкото престъпление, извършено с користна цел, внукът е привлечен под наказателна отговорност, като прокуратурата ще внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име