Десет декара с благун и липа ще залесят до края на тази седмица служителите на ДГС-Преслав. Теренът на който се извършва залесяването се намира в близост до общинския център. Залесяването ще се извърши с 5 900 фиданки, като благуна е закупен от разсадника на ДГС-Върбица, а сребролистната липа от разсадника в село Баяечево, съобщиха от СИДП.

Лесовъдите в стопанството са решили част от дръвчетата да бъдат от вида сребролистна липа, за да подпомогнат пчеларите, които са разположили кошерите си в близост до Велики Преслав. 

Вчера работещите в стопанството залесиха и 750 фиданки в подкрепа на инициативата „75 дървета за 75 години ООН“. В отбелязване на годишнината се включиха много стопанства от системата на СИДП.

През този месец служителите на ДГС-Преслав, освен залесяването, попълниха култура /изкуствена гора/ на площ от 30 декара в близост до землището на село Ловец. Залесяването беше направено с жълъд от космат дъб. Заради засушаването през последните години част от дръвчетата, които горските залесяват не се прихващат и поради това се налага да се прави попълване на културите.  

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име