618 проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Шумен са извършили инспекторите на РЗИ. За констатирани нарушения са съставени 2 акта на физически лица – клиенти, които са били без поставени защитни маски за лице или друго средство, покриващо носа и устата, в закритата част на търговски обекти.

162 са проверките за спазване на мерките в региона през изминалата седмица. Проверените са 72 юридически лица, 39 хранителни магазини, 12 ресторанти, 7 детски ясли и градини, по 6 хотели/къщи за гости, музеи и питейни заведения, 4 в заведения за бързо обслужване, в 2 обучителни институции, 2 проверки в домове за социални услуги и 2 в конференции.  Проверки са осъществени и в 1 игрална зала, 1 кафе-сладкарница, 1 в търговски център и 1 на физическо лице. 

При извършените проверки се констатира, че в обектите се спазват въведените противоепидемични мерки.

По време на вечерните проверки (след 20,00 ч.) и в почивните дни са проверени 11 ресторанта, 3 заведения за бързо обслужване и 3 питейни заведения, при които е констатирано, че са преустановени посещенията във всички заведения за хранене и развлечения.

Броят на проверките за спазване на задължителна карантина за изминалата седмица са 780  за територията на област Шумен, при които не са констатирани нарушения.

Връчени са 1168 предписания за домашна карантина, от които 388 бр. на лица, положителни на COVID-19 и 780 бр. на лица, контактни на положителни на COVID-19 в област Шумен. В област Шумен до момента под карантина са поставени 1074 лица.

РЗИ – Шумен апелира за спазване на противоепидемичните мерки и отговорно поведение – обща е отговорността ни!

От здравната инспекция напомнят, че със заповед на директора на РЗИ са въведени неотложни противоепидемични мерки на територията на област Шумен, считано от 23,30 ч. на 27.11.2020 г. до 21.12.2020 г. Забранява се провеждането на организирани фирмени и семейни тържества и празненства на открито и закрито с присъствие над 15 души; разполагането на маси и консумация на място на територията на открити общински коледни базари. На територията на базарите е задължително носенето на защитни маски, както от търговците, така и от посетителите и не се допуска струпване, като се осигурява физическа дистанция от 1,5 м. между хората.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име