Националният съвет на БСП изключи от партията бизнесмена и лидер на пловдивската организация Георги Гергов, съобщиха от „Позитано“ 20.  За вземането на решението са били събрани необходимите подписи, се казва в прессъобщението.

„По казуса Гергов се произнесоха всички висши контролни и колективни органи на партията  – Общопартийната контролна комисия, работната група по случая, Изпълнителното бюро и Националният съвет на БСП“, заявяват от „Позитано“.

Изключването на Гергов беше предложено преди няколко дни от Изпълнителното бюро на БСП с мотива, че бизнесменът уронва престижът на партията и не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име. Преди празниците националното партийно ръководство започна проверка на дейността му в Пловдив.

Гергов е дългогодишен председател на партийните структури на БСП в Пловдив. Отношенията му с партийния лидер Корнелия Нинова претърпяха обрати – в началото на първия й мандат той беше сред подкрепящите я и беше член на Изпълнителното бюро, после беше изключен от тясното партийно ръководство заради скандала ЦУМ-гейт и стана част от вътрешната опозиция. На последните партийни избори Гергов отново беше избран в Националния съвет на БСП.

В средите на левицата не е тайна, че пловдивският бизнесмен е един от привържениците на идеята за широка коалиция между ГЕРБ и БСП.

Изпълнителното бюро на БСП-Пловдив обяви, че застава зад лидера си и снема доверието си от ръководството на партията. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име