От днес шуменската болница възстановява плановия прием на пациенти във всички отделения и плановите операции. Това съобщи за Радиан.бг директорът на МБАЛ–Шумен д-р Димитър Костов, който е издал заповед за възобновяването на нормалната дейност на лечебното заведение.

Д-р Костов коментира, че не очаква голям поток от пациенти още в първите дни, защото хората са наплашени заради коронавируса и предпочитат да отлагат лечението си максимално във времето. Има обаче пациенти, които повече не могат да чакат, особено когато става въпрос за операции, допълни шефът на болницата. Най-много са чакащите за операции в Очно отделение. Възстановяват се и плановите операции в Хирургия, Ортопедия, АГ-сектора, Урология и Ушно отделение. Досега в МБАЛ – Шумен се приемаха и операриха пациенти само по спешност.

Всички постъпващи за болнично лечение се приемат с тест за коронавирус, който се прави в самата болница. PCR- лабораторията на МБАЛ-Шумен вече е одобрена със заповед на здравния министър и тестовете ще се правят в самото лечебно заведение.  Резултатите ще излизат в рамките на два часа, а изследването ще бъде много по-евтино за болницата, отколкото изпращането на пробите в частни лаборатории, обясни д-р Костов.   

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име