Полицейски служители задържаха вчера трима шуменци в района на Паметника „Създатели на българската държава“, съобщиха от полицията. Малко след 15 ч. в дежурната част на РУ-Шумен е приет сигнал, че трима младежи са се качили по бетонните форми на паметник „Създатели на българската държава“  и че съществува опасност да паднат.

На място са насочени два полицейски екипа. След пристигане, униформените заварили 24-годишен шуменец. Казал им, че е слязъл, след като видял, че идват. Отрекъл с него да има други.

На място пристигнали и служители на сектор „Специални тактически действия“ към областната дирекция. Установили, че на около 60 метра височина на тясно пространство стоят двама младежи. Предполага се, че са се качили на бетонните форми, за да си правят екстремни селфита. Установена било, че са мъже на по 23 години от Шумен.

При допълнителна проверка станало ясно, че в портфейла на единия от тях има семена кафяво-зелени на цвят и пликче с около грам суха тревиста маса, по думите му марихуана. Иззети са, предстои да бъдат лабораторно изследвани.  

23-годишният е задържан за притежание на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.. 354 А от НК. Другите двама шуменци на 23 и 24 години са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен за това, че с действията си са опасни за себе си.

ОДМВР- Шумен отправя апел към всички млади хора, които търсят адреналин, при опит да направят и публикуват в социалните мрежи мечтаната снимка да не рискуват с непремерени действия. Животът и здравето са много по-важни от снимките на търсачите на силни усещания от екстремни места, заради които предприемат различни рискове заради харесвания в социалните мрежи. Бъдете отговорни и не търсете начин да привличате внимание към себе си по този начин!

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име