Поради усложенена зимна обстановка и силен вятър снегопочистването на някои пътища на територията на община Венец се преустановява временно, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Към момента на територията на общината за движение са затворени пътищата Близнаци- Габрица- Черноглавци- Венец и Боян- Денница- Капитан Петко през Кулата. Затворен на територията на община Хитрино оставя пътят Велино- Живково.

Снегопочистващата техника ще започне работа веднага след като утихне силният вятър.

Силният вятър е причината за честите навявания и образуването на снежни преспи от Дивдядово към село Мараш, по пътя 1-7 от околовръстното към село Васил Друмев, между селата Кладенец и Друмево.

Създадена е организация за непрекъснато дежурство с техника от фирмата Автомагистрали „Черно море“, която е отговорна за почистването на общинската пътна мрежа, за да може да се осигури проходимостта на пътя и безпрепятственото движение на автомобилите, съобщиха от Община Шумен

Въпреки това и с оглед на метеорологичната обстановка от общинската администрация призовават гражданите да не предприемат пътуване в тези райони, ако не се налага. Оттам информират, че към момента не са постъпвали сигнали за бедстващи хора на денонощния дежурен телефон в общината 054/857 677.

Множество закъсали автомобили по пътищата в региона

Сигнал за закъсали тежкотоварни и леки автомобили край Хитрино е получен в дежурната част на областната дирекция в Шумен. Полицейски екип е пристигнал на място. Унифомерните установили, че след разклона за село Тимарево /по баира към Хитрино/ има много закъсали леки и тежкотоварни автомобили.

Временно се преустановява движението на тежкотоварните автомобили в участъка край Хитрино. Леките автомобили преминават през Тимарево и излизат на главния път през долния изход и вход на Хитрино.

Сигнал за закъсали автомобили има по пътя Плиска- Нови пазар. Пътник и водач на лек автомобил са потърсили съдействие от РСПБЗН да бъдат евакуирани.

Закъсали автомобили поради снегонавявания има и до село Черноглавци. От полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание. Поради влошената пътно-транспортна обстановка апелират водачите да си вземат и там, където е необходимо, да поставят вериги. Да имат въже за теглене, за да може при необходимост другите участници в движението да му окажат съдействие. Да предвидят достатъчно гориво. Ако не могат да се справят сами да не предприемат рискови маневри или действия, които биха могли да застрашат живота и здравето им.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име