Иван Иванов

Хаосът с противоепидемичните мерки ще се отрази на икономиката – към края на годината ще бъдем изправени пред масови фалити и повишена безработица. За това алармира водачът на листата на „БСП за България“ Иван Иванов.

Той обясни, че десетки собственици на малки и средни фирми в Шуменско ежедневно споделят вече невъзможността да обслужват кредитите си. „Властите затвориха държавата предизборно, а всички видяхме как в рамките на няколко часа една заповед на икономическия министър отмени друга на здравния, след това се намеси и премиерът, който пък отмени указанията за реорганизация и частично отваряне на по-големите магазини за нехранителни стоки“, коментира Иванов. 

„Нивата на икономиката вече са паднали до показателите от 2006 г., преките чуждестранни инвестиции за 2020 г. са само 561,7 млн. евро. За сравнение – в годините след 1997-ма имаме по-ниски стойности единствено през 2014 г.“, каза още Иван Иванов.

„На 4 април хората трябва да изберат между икономическото блато, в което ГЕРБ вкарва държавата и алтернативата за бърз и ефективен растеж на доходите и достигането на предкризисните нива в рамките на една година“, заяви Иванов.

„Епидемията от коронавирус е удобно оправдание за управляващите, но основната причина за икономическата катастрофа е корупцията на всички нива – от общините до изпълнителната власт“, категоричен е водачът на листата на „БСП за България“.

Пресцентър БСП за България – Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име