Николай Константинов

Град Шумен може да бъде международна туристическа дестинация, съчетаваща уникални възможности за развитие на балнео-лечебен, културно-исторически, спортен и конгресен туризъм.  Както знаем, туристическите дейности се основават на принципите за устойчиво развитие на всеки регион – икономическа ефективност, екологическа съвместимост и социална търпимост.

Минералният извор в с. Мараш е една такава неизползвана възможност. По химически състав и лечебни свойства водата там сравнява с известните в цял свят минерални води на балнеолечебните курорти в Карлови Вари. За разлика от развитите чешки курорти обаче в с. Мараш ситуацията е различна. Никой не използва природните дадености в региона и това зависи изцяло от държавата.

Ние от Възраждане сме категорични, че държавата и общината при реализирането на добро партньорство могат да разработят инвестиционна програма, от която ефектът ще бъде: увеличаване на приходите в бюджета от местни данъци и такси, решаване на важни социални проблеми, като увеличаване на заетостта, развитие на свързаните с туризма браншове – хранително вкусова и лека промишленост, селско стопанство, търговия и транспорт. Ще се увеличи потреблението на стоки и услуги. Всичко това ще доведе до повишаване на жизнения стандарт на населението и привлекателността на област Шумен като място за развитие на малкия и среден бизнес сферата на услугите, търговията и туризма.

Много още може да се направи за град Шумен – да се изгради закрит спортен център с басейн за деца и граждани, от който градът има нужда. Това е кауза на инициативния комитет, в който участва и Възраждане и който иска в града да има възможност за масов спорт. Има изграден професионален екип от треньори по всички спортове, с огромен потенциал за работа, които са готови във всеки един момент да започнат работа. Единствено им липсва закритият басейн и закритата зала.

За щастие, българите съвсем скоро имат избор между разрухата и Възраждане.

Възраждане е с номер 5 в интегралната бюлетина.

Пресцентър ПП Възраждане

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име