Жанета Панайотова

Управителят на ВиК – Шумен Жанета Панайотова е освободена от длъжност. Информацията беше съобщена още снощи от общинския съветник Добромир Драев, който пусна пост във фейсбук за поредните кадрови рокади във водното дружество. Днес смяната на директора е потвърдена, каза Драев.

Засега главната счетоводителка на ВиК ще изпълнява временно дължността, а новият шеф на дружеството ще бъде Иван Пушкаров, досегашен началник на район Изгрев.

Жанета Панайотова пое управлението на ВиК – Шумен през април 2020 г. Тя беше избрана на поста 4 месеца по-рано на общо събрание на ВиК–Шумен като номинация на МРРБ. На следващия ден обаче кметът на Шумен Любомир Христов оспори избора й и Агенцията по вписванията постанови отказ на решенията на събранието на акционерите. До началото на миналата година длъжността продължаваше да се изпълнява от предходния управител Илиян Илиев, който беше назначен през април 2019 г.

След учредяването на държавния ВиК–холдинг, обединяващ всички ВиК-дружества в страната, зам. министърът на регионалното развитие Николай Нанков обяви, че Илиян Илиев ще бъде шеф на новия воден мегахолдинг. Малко след това кметът Христов оттегли оспорването си срещу Панайотова и през април тя беше вписана в Търговския регистър като управител на ВиК – Шумен.

По-късно запознати съобщиха, че заповедта за освобождаване на Жанета Панайотава все още не й е връчена, тъй като тя е в болнични

Коментари

коментар

2 КОМЕНТАРИ

  1. Кои ще я връчи тази заповед, Драев или някои псевдо журналист. Моля господ да изкарате вируса така тежко и да стигнете до сърдечна интервенция както г-жа Панайотова.И научете българския правопис- не се пише вречена й а връчена и, вижте разликата.

  2. Да ви ев. майка.. Защо се криете дайте си адреса искам да Ви погостувам

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име