Кметът на Шумен Л. Христов с екипа си. Сн. Радиан.бг, архив

В тон с Борисов, който в изборната нощ направи изявление към останалите политици в стил „предлагам ви мир“, днес и областният координатор в ГЕРБ в Шумен Любомир Христов заговори за „стабилност, общи усилия и общо бъдеще“.

В изявление по повод парламентарните избори, изпратено до медиите, Христов благодари на шуменци, които са подкрепили листата на ГЕРБ- СДС, както и на всички, които са упражнили правото си на вот.

„Резултатите от вота показват, че българите оценяват направеното и припознават ГЕРБ като един от двигателите на промяната. Затова и в нашата листа имаше много нови лица, активни млади хора, които успешно се утвърждават в своята професия, независимо от техния етнос и занятие“, се казва в обръщението на Любомир Христов.  

Със сигурност следващите двама депутати от партията ще бъдат нови лица – единият безспорен депутат на ГЕРБ – Шумен е Илтер Бейзатов, а другият ще зависи от това дали водачът на листата Красимир Вълчев ще влезе в парламента оттук или от Стара Загора.

В края на обръщението си към шуменци, Любомир Христов призовава „всички заедно да работим за стабилността на държавата и нейното развитие“. „Нека оставим настрани омразата, да преодолеем разделението, да работим с ум и сърце за Шумен и за България“, завършва изявлението си областният координатор на ГЕРБ в Шумен.

Сега остава да видим как този призив ще се пренесе в сесийната зала, където Христов и прокметското мнозинство в местния парламент доскоро прокарваха всички свои решения, без да се съобразяват с аргументите на съветниците от другите политически сили. От последната сесия става ясно, че в местния парламент се сформира ново мнозинство анти-ГЕРБ, което свали от поста досегашния председател на общинския съвет Красимир Минчев.

Затова Христов, който може да се окаже в малцинство в сесийна зала до края на мандата си, има всички основания да предлага „мир и общи усилия“.

Дияна Желязкова

Коментари

коментар

5 КОМЕНТАРИ

 1. Мир и общи усилия за следващото крадене И внуците ви са милионери

 2. Града ни е кочина Никой не иска да живее тук и с вас. И асфалта ви е фалшив

 3. Града ни е кочина. Асфалта ви е фалшив. Никой не иска да живее тук.

 4. Работа, Работа, Работа.
  Това трябва да бъде девиза на града ни за следващата петилетка. Всеки да работи, да види какво може да направи за града ни, а не само да чака на общината да оправя положението.
  Честита поредна победа на ГЕРБ и още дълги години да ни водят по пътя на европеизъма и евроатлантизъма.

 5. Преди Новото Възкресение ГЕРБ да си припомни:
  Не убивай.
  Не прелюбодействувай.
  Не кради.
  Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
  Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) – нищо, което е на ближния ти.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име