Заседание на правителството в края на март. Снимка МС

Днес премиерът Бойко Борисов и членовете на правителството ще се съберат на последното си заседание преди свикването на новото 45-то Народно събрание, съобщава Сега.

В дневния ред на прощалното правителствено заседание са включени и няколко разпореждания с имоти, сред които и плажове, посочва изданието. Като за последно министрите ще възложат концесия на няколко плажа по родното Черноморие, сред които плажът при река Велека и Къмпинг юг.

Кабинетът ще приеме становище по конституционно дело № 3 за 2021 г., образувано по искане на президента Румен Радев във връзка с въпроса: „Допустимо ли е да се изменя, допълва или отменя закон, приет от Народното събрание, преди да е обнародван или когато е върнат за ново обсъждане в срока по чл. 88, ал. 3 от Конституцията на Република България?“.

Очаква се правителството да одобри Стратегия за дейността на Българската банка за развитие до 2023 г. и да приеме решение за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества.

Утре започва работа новото 45-то Народно събрание. Парламентът ще заседава в старата си сграда по предложение на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, което е прието от всички останали политически формации, освен от ГЕРБ.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име