От днес отпадат нови ограничения срещу коронавируса, според издадената в края на миналата седмица заповед на здравния министър. От 19 април се разрешава работата на детски центрове и клубове при използване на не повече от 50% от капацитета и носене на защитни маски от персонала.

Могат да се провеждат присъствено конгреси, конференции, семинари, конкурси, тимбилдинги, изложения и други форми на събития. Изискването тук е да се спазва дистанция от 1.5 метра, да се носят маски и да се използват не повече от 50% от местата в залата.

Увеличава се допустимият капацитет от 30% на 50% при всички форми на културно-развлекателни прояви – театри, кина, опери, концерти, циркови представления, галерии и др. Също при използване на 50% от капацитета ще работят фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април остават забранени груповите туристически пътувания с организиран транспорт и груповите посещения на туристически обекти в страната.

През последното денонощие положителните проби за Ковид 19 са 9 %. Направени са общо 4 644 теста, от които положителни са само 418, което са обичайно ниски стойности на статистиката за понеделник. В болници обаче продължават да се лекуват много хора – 9 229, и дори има увеличение спрямо предишният ден.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име