Криминалисти от областната дирекция в Шумен задържаха 39-годишен местен жител и 25-годишна жена с адрес в Ботевград за притежание на наркотични вещества, съобщиха от ОДМВР. Работата по случая е започнала, след като полицейски екипи при обход в града забелязали криминално проявени, които посещавали един и същ адрес на ул. “Бели Лом“ в Шумен.

Вчера по обед криминалисти от областната дирекция при специализирана полицейска операция за разпространение и държане на наркотични вещества са извършили претърсване в имота на ул. “Бели Лом“. Намерени и иззети са общо около 30 грама суха листна тревна маса, увита в топчета алуминиево фолио. Седем от тях по време на извършения личен обиск са намерени скрити в 25-годишната жена. По данни на мъжа и жената, намерената суха маса е марихуана. Предстои да бъде изследвана лабораторно. Иззети са и две везни и мелничка тип „гриндер“.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А от НК продължава под ръководството на районната прокуратура. 

Това не е първото задържане на 39-годишния шуменец с прякор Пашев, напочнят от полицията. На 22 януари той пак беше арестуван за притежание на наркотични вещества. Тогава полицейски служители от охранителна полиция са открили в него 5 топчета със суха тревна маса – чай за пушене и други 10 със суха тревиста маса, която по данни на 39-годишният е марихуана. При последвало претърсване в лекия му автомобил БМВ с шуменска регистрация са намерени още 6 саморъчно свити топчета от фолио. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име