Отпадат изискванията пазаруването в големите хранителни магазини да се извършва задължително с количка.

Областният кризисен щаб в неприсъствено заседание днес взе решение, с което препоръчва да бъде отменена заповедта на директора на РЗИ-Шумен, считано от утре. Причината е отчетената трайна тенденция за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в региона, която към днешна дата е 331 на 100 хил. души население, съобщиоха от Областна управа.

Съгласно новото решение отпадат изискванията пазаруването в търговските обекти тип „супермаркет“ и „хипермаркет“ да се извършва задължително с количка, както и в търговските обекти на открито/улични/  да се работи и да се посещават само с поставени защитни маски за лице. 

Дава се възможност външни лица (танцови, спортни, театрални и др. състави), които използват материалната база на училищата, да изпълняват дейността си.  Премахват се ограниченията за посещенията в пенсионерските клубове и клубове на хора с увреждания на територията на област Шумен.

Отпадат забраните за организиране и провеждане на всякакъв вид изложби, базари и други на животни и животински продукти на територията на област Шумен, както и организирането и посещението на пазари тип „Битаци“.

Областният кризисен щаб се обръща с апел към гражданите да спазват всички противоепидемични мерки, въведени в страната със заповед на министъра на здравеопазването. Важно е да продължим да бъдем отговорни и да пазим себе си и околните, спазвайки мерките за носене на предпазни маски на закрито, физическа дистанция и дезинфекция, отбелязват от щаба.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име