Стефан Желев. Сн. областна администрация

Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев кани журналистите на пресконференция по повод края на мандата му, съобщиха от пресслужбата на администрацията. Прощалният брифинг на проф. Желев е насрочен за 28 април, сряда.

Проф. Желев беше назначен за областен управител на Шумен на 10 май 2017 г. При встъпването си в длъжност той обяви пред медиите, че ще работи „за повишаване на икономическите и демографските показатели в областта, като акцент в дейността му ще бъде привличането на инвестиции в по-малките общини на Шуменско”.

Преди да бъде назначен начело на областната администрация, проф. Желев беше депутат от ГЕРБ на мястото на избрания за кмет Любомир Христов, когото смени в парламента в края на 2015 г. На парламентарните избори през 2017 г. Желев беше втори в листата на ГЕРБ след водача д-р Румен Ненов, но беше изместен с преференции от шестия в листата Димитър Александров и не успя да влезе в парламента за нов мандат. Веднага след изборите Желев беше назначен за областен управител.

Проф. Желев е завършил магистратура във Висшето ракетно инженерно училище в Киев, Украйна. От 1983 г. работи в шуменското Висше военно артилерийско училище като асистент, впоследствие доцент. През 2013 г. става професор, а от 2014 г. е преподавател в Шуменския университет. През 2011 г. беше избран за общински съветник от ГЕРБ в Шумен.

Коментари

коментар

3 КОМЕНТАРИ

  1. Цялата областна управа е излишна. Само командировки, секретарки, коли. Нямаме нужда от тия чиновници – политически дерибеи! Уреждат роднините си дори за тамплиери…

  2. Прощални венци и цветя ли да носим? Толкова безличен човек. Добре, че стана ГЕРБ даго направят професор в ШУ.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име