Д-р Радев с кмета Л. Христов и подп. Георгиев. Сн. община Шумен

Доайенът на шуменските фронтоваци, ветеран от Втората световна война д-р Велчо Радев навърши 99 години. За празника си той беше посетен от кмета на община Шумен Любомир Христов и началника на Военно окръжие – Шумен подп. Георги Георгиев, които поздравиха д-р Радев и му пожелаха здраве и дълголетие, изпълнено със същата жизнена енергия, с която впечатлява своите съседи и приятели.

Посветил се на медицината от своята младост, д-р Велчо Радев минава през всички нива на професионалното израстване, за да стане един от най-добрите хирурзи и основатели на някогашната Работническа болница в Шумен. Изключителната му самодисциплина е една от главните причини за завидната за възрастта му физическа и душевна кондиция. Д-р Радев е запазил и личната харизма, която му печели обичта и уважението на хората, с които е работил и всички, които го познават.

Капитанът о.з. Велчо Радев е най-старият от четиримата останали ветерани в Шумен – жива памет за тежки времена и години на изпитания, които са създавали и изграждали силни личности. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име