БСП получи от президента мандат за съставяне на правителство и веднага го върна, каквато беше предварителната заявка на партията. Днес Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на лидера на БСП Корнелия Нинова и попита Нинова дали партията е променила решението си да го върне. В отговор Нинова заяви, че желанието на БСП е било да има правителство, което да реши важни социални и икономически въпроси и затова партията е протегнала ръка на втората партия, натоварена да състави правителство. „Новите политически субекти декларираха, че не биха подкрепили наше правителство, дори експертно, и нямаме обективна възможност да съставим кабинет“, каза Нинова и върна мандата.

Ако и след следващите избори не се състави правителство, България може да изпадне не само в политическа, но и в конституционна криза, коментира президентът Радев, след като прие върнатия мандат от БСП.

Държавният глава заяви, че новата Централна избирателна комисия ще започне работа едновременно с разпускането на парламента и насрочването на изборите. Президентът каза, че указът за назначаването на ЦИК се очаква на 11 май.  В тази ситуация се очертава изборите да са на 11 юли, заяви Румен Радев.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име