Даниел Малев е избран за директор на Телевизия Шумен след конкурс за длъжността. Той е получил най-висока оценка при представянето на програмата за развитие на общинското предприятие през следващите три години, както и при събеседването във втората част на конкурса, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Предложението на комисията с председател проф. Евдокия Борисова, ръководител на катедрата по „Журналистика и масови комуникации” в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, е утвърдено от кмета Любомир Христов.

Инж. Даниел Малев има дългогодишен опит в областта на електронните медии. Той е един от основателите на Телевизия Шумен. Преминал е през всички нива на работа в телевизионното производство. Регистриран е като продуцент към Министерството на културата. Кореспондент е на различни национални телевизии, негови публикации и репортажи са предоставени за излъчване на Агенция Ройтерс.

Припомняме, че бившият тв-шеф Георги Софронов подаде оставка след скандал с изплатени комисионни за реклама на близък родственик – неговата сестра.

Случаят беше огласен от общинския съветник Даниела Русева. Става въпрос за рекламен договор с Шуменския университет на стойност над 5000 лв., за който сестрата на тв-шефа е получила комисионна от 1600 лв.

Освен това електронната медия предизвика недоволство сред общинските съветници, които гласуват бюджета на телевизията. Те открито критикуваха директора на ТВ Шумен Георги Софронов, че е обезличил медията.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име